Will Verhoeven

Will Verhoeven noemt zichzelf vooral schilder. Op pleisterplaats A, in het huisje van Josemieke, hangen een aantal kleine olieverfwerkjes van hem in zwart-wit, ontstaan rondom het thema ‘Moerenburg’. De verleidelijke wereld van het spiegelende water boeit hem.

In het bos heeft hij met het bos als doek een eenvoudige weergave ‘geschilderd’ van een kringloop. Elementen van waterglas in een helder kathedraalblauwe kleur vormen samen een beweging van opkomst, wording en vertrek.

“Als ik wandel is het licht boven me en de donkere aarde is onder mijn voeten. Verrassend hoe er dan plotseling licht op de grond ligt. Een regenplas, een ven, een beek. Het licht is mijn verlangen, het nodigt me, verleidt me. Als het dan plotseling aan mijn voeten is dan is datheel bevredigend. Het licht van boven, beneden bij mijn voeten. De verhalenverteller die een kind in eenplas laat springen waardoor het in een andere wereld terecht komt, erkent de sprookjesachtigedubbelheid van water en licht. Een nieuwe bijzondere wereld lijkt daar.”

Meer zien van wat Will maakt?
Ga naar www.willverhoeven.nl of stuur hem een bericht via info@willverhoeven.nl.

Create your website with WordPress.com
Get started
<span>%d</span> bloggers like this: