Judith de Vries

Op een omhullende plek langs de route kun je je verwonderen over een stukje binnenwereld van Judith. Misschien herken je er iets van in jezelf of misschien ook niet.
Daarnaast kun je, als je geluk hebt, een vluchtige ontmoeting hebben met Pixie. Zij verschijnt op onverwachte momenten en plaatsen op of langs het kunstpad.

“Eerst was er Joy. Zij dartelde als een vlinder door het leven met lichtheid en nieuwsgierigheid. Op een kwade dag ontmoette ze een entiteit vol donkerte en kwaadaardigheid. Zijn motieven waren onduidelijk maar hij rukte Joy’s vleugels af. Bang en geschrokken kromp Joy ineen en verdween.

In haar plaats ontstond een creatuur dat met wantrouwen de wereld bekeek. Gebogen, stekelig en grommend was hij. Laat ik hem Crumpet noemen, niet zozeer vanwege de betekenis in het engels maar meer om de klank.
Lange, lange tijd torstte hij zijn last totdat, heel recent, hij Joy vond. Zonder vleugels maar wel met lichtheid en nieuwsgierigheid. Met vreugde ontmoetten ze elkaar en gingen zo in elkaar op dat ze versmolten tot één.

Zo ontstond Pixie. Soms nieuwsgierig en vrolijk, soms achterdochtig en grommend…”

Een kijkje nemen in Judiths atelier?
Bekijk www.justjj.nl of stuur haar een bericht via atelier@justjj.nl.

Create your website with WordPress.com
Get started
<span>%d</span> bloggers like this: